Cloenda

Aquesta setmana estem tancant els darrers detalls de l’adaptació del curs a la plataforma nova de Coursera, la redacció de les rúbriques d’un dels dos exercicis P2P i l’escriptura de tres de les cartes-fita que els estudiants rebran durant el curs, cada vegada que assoleixin un dels grans objectius (a més de la benvinguda al curs, un cop hagin enviat el primer P2P, quan hagin lliurat el segon i a la cloenda del curs, en què els volem donar informació, també, sobre el Màster en Cultures Medievals de la universitat). La setmana passada vam rebre els dos vídeos que intercanviem amb la UCL (ells ja havien rebut els nostres) i vam sol·licitar els subtítols en anglès. Així que només ens faltarà subtitular en català i castellà el mòdul 5. De totes maneres, tenim programat que dilluns de la setmana que ve enviarem el curs perquè Coursera i la universitat el revisin i hi donin el vistiplau. Dedicarem el juny als subtítols, a revisar els enllaços i a actuar com a estudiants beta i a preparar els materials autoguiats per al mòdul 4 (esquemes, apunts, cronologies), que fins ara no hem tingut temps de preparar.

A partir d’aquí, ja sabeu que tenim la intenció que el MOOC continuï tal com està durant, almenys, el curs que ve i esperem resoldre els problemes que puguin sorgir durant les primeres deu setmanes (l’edició 2, sessió 1 completa), de manera que la segona sessió pugui funcionar amb encara més autonomia. Tenim contractat servei per a l’estudiant fins al setembre i, si a partir d’aleshores sorgeix cap dubte o cap incident, deixarem el meu correu electrònic perquè els alumnes també m’ho puguin notificar sense dependre de Coursera.

Paral·lelament, he deixat a Joana Palau com a encarregada de negociar amb la universitat que els antics mòduls 5 i 6 (literatura i història de l’art), que ara no tenen cabuda al programa de la segona edició del curs, formin part del dipòsit digital de la UB, tal com Ignasi Labastida ens va suggerir.

De moment, això és el que ens havíem plantejat. Personalment, estic molt satisfeta dels resultats que hem obtingut i de l’esforç i de la implicació de tot l’equip. Ara com ara no tenim pensat seguir ampliant el contingut o els recursos del curs indefinidament, sinó que volem procurar-ne el manteniment i la continuïtat. Així, ara estem en, certa manera, en un moment de cloenda quant a l’organització (malgrat que el curs és a punt de començar i frisem per veure’n l’activitat), perquè hem buscat que des del juliol pugui funcionar sol (és a dir, amb el personal contractat per a qüestions tècniques i dubtes dels estudiants, que me les reenviarien a mi, però sense haver de tenir un calendari de tasques actiu). Per aquest motiu només actualitzaré el blog en cas que hi hagi cap qüestió que sigui útil per a la preparació d’altres MOOCs o cap activitat o recurs útils que vulgui compartir amb vosalres. Així, esperem donar la benvinguda a projectes professionals nous, tan enriquidors com aquest que vam engegar ara fa dos anys i mig i que ha tingut molt més impacte del que ens podíem imaginar. Gràcies per haver-me llegit.

 

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s