Primera impressió de la plataforma nova “on demand” de Coursera

Avui he dedicat una estona a familiaritzar-me amb la nova plataforma de Coursera. Quan estàs acostumat a l’antiga, de seguida et sobten unes quantes qüestions:

  1. Efectivament, la plataforma és més atractiva per a l’estudiant i sembla més fàcil de “programar” i de connectar-hi els continguts.
  2. Pots contactar amb un equip pedagògic de Coursera perquè t’assessori sobre una llista de conceptes, entre els quals el sistema d’avaluació (com que dilluns ens reunim per tractar aquest tema Delfi i jo, he aprofitat per demanar-los consell, atès que volem modificar les proves a partir de l’experiència i a causa de la modalitat ininterrompuda i autoguiada del curs -ja sabeu que volem prescindir, a la llarga, del seguiment que el professorat fa del curs de prop, perquè no seria sostenible en un curs que s’oferirà sempre). DUES SETMANES MÉS TARD, NO EN TENIM RESPOSTA.
  3. He buscat l’espai de “descripció del curs”, que és el que vam emplenar la primera vegada, en la modalitat convencional, perquè el curs figurés al catàleg: vam explicar-hi el contingut del curs, el programa, els objectius, vam introduir-hi el logo del curs i el de la universitat, el vídeo promocional, FAQs, data d’inici… Això no ho he trobat. Hi ha un apartat de descripció, en el qual també et demanen els objectius i, a part, un altre apartat d’ajustaments on has d’afegir-hi els logotips i, en teoria, la disciplina i la llengua del curs, però no m’ha deixat guardar els canvis, de manera que he escrit a l’equip d’assistència tècnica de Coursera. L’ASSESSORAMENT A COURSERA PARTNER ÉS MOLT EFICIENT, CONTESTEN ELS DUBTES PER CORREU DE SEGUIDA. ENS HAN EXPLICAT QUE ÉS UN DELS CANVIS DE LA PLATAFORMA ON DEMAND, QUE TAMPOC NO TÉ COM A OBLIGATORI EL VÍDEO INTRODUCTORI. DE TOTES MANERES, ES POT PENJAR A YOUTUBE I INTRODUIR-NE EL VINCLE AL WEB.
  4. M’he adonat que el curs que apareix encara al catàleg, amb totes les dades, és el del curs passat. Encara hi figura, tot i que vaig mirar de tancar-ho i ara el contingut em consta que no és visible, l’opció d’inscriure-t’hi. N’he modificat els mòduls, per si algú té el curs al cap i el canvi d’estructura l’enganyés. Això entenc que hauria de desaparèixer quan donem d’alta l’altre curs.
  5. També he fet un cop d’ull al funcionament de les cartes. En la modalitat tradicional, l’estudiant rep una carta setmanal (per mòdul), en què se li indica que ja té disponibles els materials de la unitat nova i s’introdueix una mica el tema. Ara no té sentit perquè, tot i que hi haurà un calendari recomanat i el curs tindrà un itinerari pautat, no tots els estudiants començaran la unitat el mateix dia i em penso que, de fet, des que comencin podran accedir a tot el contingut del curs (no aniran afegint-s’hi mòduls visibles a mesura que avancin). Per aquest motiu, les cartes ara funcionen per fites, cada cop que s’ateny una fita (haurem de decidir quines, si encara ho volem fer coincidir amb l’acabament -més que l’inici- d’un mòdul o amb proves), l’estudiant pot rebre una carta per animar-lo a continuar. Jo he cursat un MOOC on demand i recordo que quan em vaig despenjar vaig rebre encara unes quantes notificacions, suposo que per animar-me a tornar-hi. Sense la pressió o l’incentiu del temps, mantenir la motivació i el compromís de l’alumne encara és més difícil. Tot això i el contingut de les cartes s’han d’adaptar. LES CARTES NO SÓN SETMANALS SINÓ QUE VAN PER FITES (MILESTONES).
  6. Un cop tens tot el contingut i el disseny del curs a punt, fas el procés perquè el revisi l’equip de Coursera i un membre de la universitat i te’n facin la crítica. El curs passat ens van dir que passava un procés de revisió, però de totes maneres no en vam rebre l’opinió i no constava al web de forma clara.
  7. M’han sorgit molts dubtes i he obert un document al Drive perquè els haurem d’anar solucionant. Per exemple, quan hem d’entrar per emetre certificats si cada setmana acabaran estudiants nous? No s’automatitza? Com hauran de fer el pagament i com el rep la nostra universitat, en cas que triïn la modalitat de pagament?

 

Si teniu consells sobre el funcionament d’aquest format, us convido a escriure’ls a l’apartat de comentaris. Us estaré molt agraïda!

 

ACTUALITZACIÓ: Em diuen de Coursera (els vaig escriure) que a la plataforma nova (on demand) no hi ha espai per a vídeo promocional (i nosaltres hem destinat més diners a aquest vídeo que a la resta, per comptar amb assistència en tot moment de tècnics audiovisuals per crear-lo). Pot anar a Youtube i/o esdevenir el primer vídeo del curs, com de fet ja teníem previst.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s