Estrenem logotip

El curs passat no vam crear un logotip específicament per al curs. Vam utilitzar una de les il·lustracions que havíem fet servir als vídeos (la del cavaller) del mòdul 5, dedicat a la literatura artúrica, com a imatge del curs. És la imatge que apareixia al catàleg de Coursera i la que figura al costat del nostre MOOC quan l’hem anunciat a diverses webs, entre les quals la d’Ucatx.cat. Era un dibuix simpàtic, poc convencional, que va funcionar molt bé i que, de fet, estava relacionat amb el tres vídeos (curts) que vam distribuir a través de les xarxes socials abans de començar el curs per fer-ne la promoció. El de les bruixes va ser el que va tenir més èxit i enguany el reutilitzarem.

Però per a la segona edició volíem crear un logo de debò, atès que volem fer un salt qualitatiu quant als aspectes professionals del curs: el format, la imatge, volem que estiguin a l’alçada del contingut. Hem estat autosuficients, però ara apostem per polir aquests detalls. Això ha implicat contractar professionals audiovisuals per millorar la qualitat del so dels vídeos i participar en les gravacions noves, per exemple. També hem contractat un disseyador per al logo i materials de promoció. Aquesta imatge professional va de la mà de l’oferiment del curs també en modalitat de pagament i “verified certificate”, que ens ha de permetre mantenir-lo i, esperem, contractar cada any una persona que s’encarregui de gestionar el correu de dubtes i els fòrums dels estudiants (no hem tret l’entrellat de la figura dels voluntaris que participen als fòrums).

Encara hi havia un altre motiu per al canvi. Tot i que mantenim una perspectiva interdisciplinària perquè els professors del curs són historiadors, historiadors de la ciència/físics i filòlegs, aquesta vegada hem reforçat el tractament de la màgia des d’una perspectiva històrica i com a element vertebrador del curs: la màgia va ser el fil conductor a la primera edició per explorar les diferents disciplines des de les quals s’estudia l’Edat Mitjana. Ara volem oferir una introducció a un concepte ampli de màgia a l’Edat Mitjana. El curs estarà més cohesionat. Això afecta els dos darrers mòduls, com sabeu, dedicats a la literatura (amb la imatge del cavaller) i la història de l’art. Vam escoltar els estudiants i per aquest motiu hem decidit centrar-nos en la visió històrica. El temari queda més acotat, encara que no s’introdueix l’estudiant en l’anàlisi de l’objecte artístic i del text literari. Pensem que per a durada i les característiques del curs i també el perfil i els interessos dels alumnes que s’hi van apuntar pot funcionar millor i els estudiants seran més autònoms (en un curs “on demand” l’assistència contínua que oferíem durant les sis setmanes, amb fòrums especialitzats moderats per un parell d’especialistes cada setmana, vídeos de resolució de dubtes setmanals, dues tutories virtuals en directe, respostes diàries als fòrums… no era sostenible, tot i que ha estat un aspecte molt ben valorat de la primera edició. En canvi, contractarem una persona per a la moderació dels fòrums i la gestió del correu, penjarem des de l’inici els vídeos setmanals de resolució de dubtes que ja tenim gravats, esperem que no hi hagi (gaires) problemes tècnics en aquesta segona edició (hem pres les mesures corresponents), hem contractat un becari perquè creï materials didàctics per a l’autoaprenentatge (esquemes, cronologies, viquis, glossaris), el temari és més acotat i hi haurà un canvi en les activitats proposades al fòrum (ara no obligatòries).

 

Us penjo el logo (a la dreta) que hem triat de les quatre propostes i una de les postals de promoció.

Aviat us parlaré de convenis de col·laboració amb altres MOOC.

P.S. Els materials del curs de la primera edició els guardarem i podeu contactar amb mi si els necessiteu. Des de la setmana passada tenim accés a la plataforma nova de Coursera. Ells ens hi han traslladat els materials.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s