Tasques de la tardor de 2015

A vegades em pregunto quina informació hauria de compartir en aquest blog, què és realment útil per als lectors que realitzin el mateix procés que nosaltres i què és accessori. Però quan vaig començar a escriure’l no volia saltar-me cap pas, encara que fos un tràmit burocràtic, perquè són aquests passos els que poden fer canviar completament el calendari previst i, al capdavall, demanen dedicació i fer-ne un seguiment. En la preparació de la segona edició, com sabeu, l’equip organitzador és més reduït i està format per Delfi-I. Nieto-Isabel i Joana Palau Mumany, a més de jo mateixa com a coordinadora. Les hores de dedicació són molt inferiors al curs passat, de manera que vam decidir que oferir la segona edició del curs, ara “on demand”, seria sostenible per a nosaltres.

Seguim utilitzant l’Excel amb calendari mensual de tasques i persones encarregades de fer-les al Drive i, a més, a més, ara tenim una reunió mensual les tres cada mes a través del Skype. Serà presencial per Nadal, com a l’estiu. Joana s’ocupa de les gestions logístiques, Delfi de serveis lingüístics, adaptacions de continguts i locució als vídeos que s’han de gravar. Jo coordino i també intervinc en disseny de continguts i sistema d’avaluació.

Actualment, hem contractat una persona per a la gestió de les xarxes socials i la promoció, que ha deixat de formar part de les tasques de l’equip organitzador. Les entitats organitzadores d’aquesta segona edició són l’IRCVM i el Màster en Cultures Medievals.

Us enumero les tasques de la tardor:

 1. Signatura de cessió de drets de tres guions nous del nou mòdul 5, ja redactats (en català), que s’han d’adaptar i traduir.
 2. Contracte d’un tècnic de so.
 3. Elaboració d’esquemes i materials didàctics, especialment per al mòdul 4, més especialitzat.
 4. Identificació de vídeos defectuosos quant al so/imatge. Decidim arreglar-los tots, però no els tornem a gravar des de zero.
 5. Subtítols per al guió nou i edició de subtítols.
 6. Gestió de contractes del personal.
 7. Adaptació del contingut, traducció i correcció dels tres vídeos nous d’astrologia. Contractat.
 8. Gestió logística de càmeres i espais (càmeres per equip tècnic, espais emblemàtics: inici negociació amb monestir de Sant Cugat del Vallès, gestió d’espais UB, possibilitat d’ús d’estudi amb Chroma a través del tècnic de so per al vídeo introductori, que tornare, a gravar amb l’adaptació als continguts nous).
 9. Revisió de les imatges i drets.
 10. Imatges per al vídeo introductori, animació.
 11. Signatures dels docents, document de la plataforma de Coursera.
 12. Compra de disc dur i còpies de seguretat.
 13. Pactar calendari amb la UCL per al vídeo nou del mòdul 5, astrologia, astronomia i islam. Com que els professors implicats organitzaran un MOOC propi el curs que ve, el calendari quedaria endarrerit. Podríem ajornar la inclusió d’aquest vídeo, però en necessitaríem un de nou per inaugurar la segona edició del curs amb prou material perquè quedi complet: decidim encarregar-ne un sobre cosmologia a una investigadora de la UB que n’és especialista, juntament amb Delfi.
 14. Guió del vídeo introductori.
 15. Creació de logo. Encarregat.
 16. A punt per a la gravació dels vídeos nous.
 17. Sol·licitud de canvi de plataforma a Coursera.
 18. Canvi del logo de la UB pel nou a tots els materials i vídeos.
 19. També estem fent proves perquè la part inicial dels vídeos: logo UB, títol del curs, títol mòdul, títol vídeo no quedi pesada. Hem fet proves amb música, perquè no volem abreujar el temps d’exposició dels rètols o suprimir-ne perquè encara no sabem si això afectaria els subtítols (ni si pel fet de modificar els vídeos haurem de tornar a eganxar-los des de zero un cop a Coursera; tampoc no podem fer-hi proves perquè no tindrem accés a la nova plataforma fins cap al gener, atès que vam preveure la data d’inici del curs cap al juny/juliol). Estem treballant amb moltes idees per al vídeo promocional.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s