Distribució del pressupost

Aquesta és la proposta de pressupost per dur a terme la segona edició del nostre MOOC, ara ‘on demand’. Inclou el canvi de logo de la UB a tots els vídeos i materials. Ens hem deixat un marge per fer modificacions. Compta amb 8.000 euros, però no escriuré l’import destinat a cada concepte perquè encara ens hem d’informar sobre les modalitats de contractes i acabar de lligar-ho. Penso que ajudarà a fer-se una idea de les qüestions en les quals cal que invertim en aquesta segona edició. Actualment, l’equip organitzador està format per Delfi Nieto i Joana Palau, a més de jo mateixa com a coordinadora. La feina d’organització la fem com a voluntaris a les hores lliures.

  • Contractació d’un tècnic de so: millora de so de tots els vídeos anteriors, canvi de logos, nou vídeo introductori, rodatge d’un mòdul nou i edició dels vídeos, introducció de subtítols.
  • Contractació de serveis lingüístics. Adaptació de guions del català a l’anglès i revisió d’altres textos i materials del curs en anglès. Traducció dels guions nous al català i al castellà. Al final, mantindrem els subtítols en les tres llengües, però les activitats, l’avaluació i els materials complementaris seran en anglès.
  • Disseny d’un logotip per al curs.
  • Contractació d’una persona per a la gestió de les xarxes socials i la promoció del curs durant, inicialment, un any.
  • Becari de materials (disseny d’esquemes, cronogrames, diagrames, material de suport per a un itinerari audioguiat) en anglès.
  • Becari d’atenció a l’estudiant i de disseny i carregament de materials del curs a la plataforma nova. Previst durant tres mesos.
  • Materials de promoció.
  • Becari de subtítols.
  • Possibilitat de contracte d’un informàtic perquè programi el curs des de Coursera. Un mes.

Ara que tenim una visió completa del curs passat, vull fer una reflexió breu. El preu de voluntariat va ser alt, tot i que vam comptar amb l’ajut de l’AGAUR per cobrir qüestions essencials i va comportar un desgast important. A vegades val més insistir en el finançament (o disposar d’una infraestructura) que eviti cometre errors que amb l’assessorament d’un especialista no s’haurien produït. Ara contractarem, finalment, per primera vegada, un tècnic de so per esmenar problemes d’àudio i sabem que la millor recomanació (la diferència de preu vam considerar que era massa elevada; també de temps) ha estat que tornéssim a gravar tots els vídeos. Per tant, la nostra aposta és ara dotar de major cohesió l’estructura i el sistema d’avaluació del curs i millorar-ne l’aspecte tècnic professional. Com veieu, també hi farem millores pedagògiques, sobretot perquè el curs necessiti menys suport per part dels professors, atès que s’oferirà de forma ininterrompuda i no en farem el seguiment de prop com al maig-juny del curs passat. Ha de poder funcionar sense nosaltres, si pot ser amb l’equip de mentors del qual ens va parlar Coursera (espero una resposta d’ells sobre aquest tema). Vam dur a terme un projecte molt ambiciós que va donar lloc a la primera edició del curs, amb un èxit més que considerable. Ara volem fer una aposta segura a partir de les lliçons apreses de la primera edició i adaptar-nos a la nova plataforma perquè el curs sempre estigui disponible.

Acabo amb un vincle a una jornada sobre la gamificació en l’aprenentatge, per si hi voleu assistir en línia o de forma presencial: http://www.fbofill.cat/agenda/camp-base-gamificacio.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s