Novetats: xerrades sobre MOOCs i consells sobre l’ús de la plataforma

Avui hem començat la primera edició del MOOC Magic in the Middle Ages, amb menys materials dels que teníem previstos però convençuts que és un bon curs i que el volem millorar (ja us havia parlat de la llista de millores que vaig elaborant i, de fet, quan pugui la faré pública aquí mateix. On arribem dependrà, sobretot, d’obtenir un pressupost per al curs que ve, que és el tema que coixeja perquè no podem mantenir aquesta heroïcitat un curs més amb tan pocs recursos. Ara el més difícil està fet, però cal fer-ne un manteniment sense que impliqui un esforç com el que fins ara hi hem dedicat els organitzadors i s’ha de poder millorar).

Tenim gairebé 8.000 estudiants.

Però ara voldria penjar-vos un parell de novetats sobre els MOOC:

En primer lloc, enguany uns quants membres de l’equip organitzador i de l’equip docent participem en aquest congrés: http://www.emoocs2015.eu/, que se celebrarà aquest mes a Bèlgica. Aquí en teniu el programa provisional: http://www.emoocs2015.eu/sites/default/files/programme.pdf. Jo mateixa hi participo.

Com a novetat, participem a la modalitat que, a més del debat presencial, inclou un vídeo, un article i debat previ a través de les xarxes socials. Hi podem accedir des de la plataforma d’EdX. Es titula: LouvainX: ConfX EMOOCs 2015 Open Conference (https://www.edx.org/course/emoocs-2015-open-conference-louvainx-confx). Actualment, és obert. Hi participem, a més de jo mateixa, Godefroid de Callataÿ, Sébastien Moureau i Joana Palau.

En segon lloc, hem rebut aquest correu i hi assistirà Pau Castell per representar-nos i fer-nos-en cinc cèntims:
el proper 19 de maig es celebraran a la UAB les 2es jornades Mooc organitzades per l’equip de treball de Moocs del CSUC.

Les inscripcions ja estan obertes, us en passo l’enllaç per si us fos d’interès.
http://jornada.ucatx.cat/

Hacking the CAT MOOCs ‘15

Ara fa un any vam celebrar la jornada Vull fer un MOOC: per on començo? a la Universitat Pompeu Fabra. Mentre molts professors s’estan plantejant començar a treballar en el seu propi curs, d’altres ja en porten algunes edicions i tenen una experiència que volen compartir.

Aquest cop, un any després, ens trobarem a la Universitat Autònoma de Barcelona en el Hacking the CAT MOOCs ‘15. Els objectius d’aquesta jornada són presentar el programa UCATx i la seva plataforma de MOOCs, compartir les experiències dels primers cursos, fer una reflexió institucional sobre l’impacte dels MOOCs, aprendre com crear un nou curs a UCATx i explorar les possibilitats de les analítiques d’aprenentatge que proporciona la plataforma.

Mentrestant, ja hem presentat el curs a la UB i ens estan sol·licitant entrevistes diversos mitjans de comunicació.

Una anotació: els subtítols en anglès que proporciona Coursera semblen fets per transcripció automàtica i s’han de revisar. Cal crear una mini-guia, que estem preparant, per orientar els estudiants nous als MOOC (no hem sabut trobar tutorials de Coursera), vam crear un fòrum de dubtes tècnics i un correu d’atenció a l’estudiant (els fòrums cal revisar-los tots per si sorgeixen problemes perquè tenen més èxit que la secció de contacte).

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s