Crear contingut complementari per dinamitzar el MOOC a les xarxes socials

Una de les idees que va tenir David Carrillo Rangel, que és el responsable de la promoció del MOOC, és que no ens acontentéssim a cercar materials interessants per Internet relacionats amb el curs per remetre-hi a les xarxes socials (havíem estat preparant una pedrera de materials d’aquest tipus i un calendari), sinó que demanéssim a investigadors internacionals, sobretot joves, que es dediquen als temes del curs (des d’altres perspectives, des d’altres cultures) que escrivissin articlets breus i amens sobre aspectes màgics de l’època medieval. Els encarregaríem, però, com em va fer notar, igual que hem fet amb els mòduls del curs, era necessari que un comitè científic (el de l’IRCVM) els revisés. Com que ja els havíem encarregat la revisió dels guions del curs, em va semblar que podríem oferir-los un bon tracte: que ens reviséssin els articlets, però que d’aquesta manera no apareixerien només al Facebook (amb enllaç al Twitter) del MOOC, sinó que també el podrien penjar IRCVM i ARDIT al blog de la institució: Medievalistes en bloc de la revista Sàpiens. Així, els investigadors, d’institucions estrangeres, escriuran els articles en anglès i jo mateixa els traduiré al català perquè el blog n’ofereixi una versió bilingüe (la llengua del blog és, evidentment, el català) i al Facebook hi penjarem la versió original en anglès amb un enllaç al text català traduït que també figurarà al blog. I està previst que comencem la setmana que ve! Qui sap, potser en una segona edició del curs podrem comptar amb la col·laboració d’aquests investigadors per a l’elaboració de contingut nou o la dinamització de fòrums.

Estigueu atents perquè Joana Palau i Pau Castell s’encarregaran d’organitzar la presentació del MOOC a l’IRCVM abans que comenci el curs. I si els nostres col·laboradors de la UCL, que sé que ens llegeixen fidelment, tenen ganes de preparar ells dos una presentació a Lovaina abans de començar el curs, endavant! Demaneu-me el que necessiteu.

També tenim prevista una presentació a càrrec de Delfi Nieto (amb un vídeo meu) al congrés internacional d’ARDIT Cultures Medievals, una de les entitats organitzadores, al maig.

Anuncis

2 respostes a “Crear contingut complementari per dinamitzar el MOOC a les xarxes socials

  1. Bon dia, em sembla ” genial ” aquesta idea, sera un exit, ho tinc clarissim… Ara en serio es evident que d’ aquest primer contacte en sortira algun projecte per el proper MOOC. Endavant, i com sempre ja sabeu que podeu comptar amb mi per el que sigui. Gracies a vosaltres m’ heu enganxat a anar fent petites recerques en el mon medievalista, que ja ” estic exganxedeta”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s