Ajuts econòmics per a la creació de MOOCs

Atès que el nostre projecte de MOOC bo comptava amb cap mena de suport econòmic i no teníem tampoc un pressupost, vam buscar i sol·licitar diferents ajuts econòmics. Evidentment, això implica:

1. Fer-se un calendari d’ajuts amb els terminis.

2. Adaptar el ritme de treball al calendari d’ajuts.

3. Adaptar la documentació a les instruccions i a la llengua de cada convocatòria.

4. Aconsello demanar els ajuts econòmics uns sis mesos abans de començar a treballar en el projecte, cosa que no va ser possible en el nostre cas.

Aquests punts són molt bàsics i no caldria ni escriure’ls, però vam acabar fallant al punt 1 (ens va passar el termini d’un dels ajuts, que recullo de totes maneres i que era idoni per a nosaltres) i com que el punt 4 no podíem complir-lo (jo volia engegar el projecte abans d’anar-me’n als EUA, reunir-me amb tothom de forma presencial i tenir uns mesos de feina, l’arrencada, fets) amb el punt 2 vam haver de fer malabarismes.

De totes maneres tingueu present que en general es tracta d’ajuts, que no cobreixen el cost d’un MOOC: la resta, he d’estar disposats a posar-hi hores i molt d’esforç, negociacions i saber prioritzar.

Dit això, els tres ajuts que havíem buscat són:

1. L’ajut de l’AGAUR per a la creació o millora de MOOCs. (Entenc que la millora ens permetria poder-nos-hi tornar a presentar per introduir un grapat de millores de les quals parlaré en un altra entrada i que, de fet, si no podem incorporar a la primera edició és principalment per la manca de pressupost). Aquesta convocatòria és l’única que hem trobat enfocada realment als MOOCs, de forma exclusiva. És l’aposta de la Generalitat per oferir una varietat de tcursos que tractin diferents temes en línia des de les universitats catalanes. Màxim: 8.000 euros. A nosaltres ens van concedir la quantitat demanada, que era gairebé aquesta. Vam pensar que seria més difícil accedir a aquest ajut que als altres perquè és una convocatòria molt competitiva, però realment ha valgut la pena. Mireu què necessiteu abans que obrin la convocatòria perquè vam haver de rodar i editar un vídeo introdutori a corre-cuita i el termini inicial, tot i que després van ajornar-lo, era molt curt. La graella que vam elaborar en aquell moment es deia ‘missió 7 de juliol’, perquè us en feu una idea. CONCEDIT.

2. L’Hotel d’Associacions de la UB té una convocatòria per a projectes culturals de les associacions de la UB. No hi vam ser a temps però complíem tots els requisits de les bases. NO PRESENTAT.

3. La convocatòria permanent de projectes d’innovació docent de l’INAP. En castellà. En aquest cas, no només es valora el MOOC sinó també tota la recerca i publicacions sobre innovació pedagògica, de manera que heu d’estar disposats a generar aquests resultats i a fer una reflexió final de l’experiència en un article acadèmic. En el nostre cas, de fet, teníem ganes de preparar-ne una publicació i vam presentar aquest blog com un dels resultats visibles del curs. Convé tenir un domini de la terminolologia de pedagogia i inscriure el projecte en un marc teòric. DENEGAT.

En coneixeu més? N’hi ha a Europa? A quines convocatòries podríem optar el curs que ve, nosaltres i/o la nostra universitat col·laboradora (UCL, Bèlgica), per millorar el MOOC per a la segona edició?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s