Un enllaç més

https://gigaom.com/2013/08/09/how-to-pick-the-best-mooc-6-tips-from-a-coursera-junkie/

No llegeixo aquest article des de la perspectiva de l’estudiant, sinó del professor, del creador del MOOC. És important valorar què fa que el MOOC sigui realment útil per a l’estudiant i s’hi aprengui, més enllà de les eines de màrqueting i del domini de les eines tecnològiques.

Una idea sobre la qual m’agradaria reflexionar més amb tot l’equip: nosaltres hem preparat un test per a cada vídeo preguntant sobre la idea essencial que volíem transmetre en aquell vídeo com una eina més d’aprenentatge (que a més forma part de l’avaluació) i, al mateix temps, proposem activitats més obertes al fòrum (un comentari d’un text judicial per bruixeria a partir d’una pauta que s’ha explicat prèviament o una reflexió sobre El cavaller de la carreta. Però hauríem d’estar preparats per llençar preguntes que puguin portar l’estudiant fins on ell vulgui arribar, a estudiar temes nous, interpel·lar-lo directament, formular preguntes atrevides, fer-lo entusiasmar durant hores en una petita (o gran) recerca, despertar un nou interès. És el punt 2 de l’article.

Anuncis

2 respostes a “Un enllaç més

  1. Bon dia Gemma, la teva proposta em sembla molt interessant , seria com ” llençar” uns items relacionats o no a partir dels textos propossats que els fessin arrivarv a descobrir- ne altres similars o fins i tot diferents…

    1. És un model que dóna més autonomia a l’estudiant, que aquí més que mai no busca nota sinó aprendre. A la universitat si fas avaluació continuada, com que els estudiants tenen molta feina, és difícil que puguin desenvolupar projectes propis o tenir temps de fer lectures complementàries del tema que tant els ha interessat (almenys ho trobo més difícil que amb l’avaluació única, i jo vaig viure com a alumna l’inici del canvi d’avaluació única a continuada). Els MOOCs proposen una avaluació progressiva, sí, però el ritme i l’exigència també l’acaba marcant l’estudiant, nosaltres no hem de limitar aixó, sinó potenciar-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s