La preparació de l’ajut per a MOOCs i altres qüestions

Aquests darrers dies ens hem centrat en dos temes:

a) d’una banda, hem començat una fase nova de la creació del MOOC amb el nostre primer mòdul (el de literatura artúrica, que correspon a la cinquena unitat del curs): l’edició de vídeos, amb les exigències que hi van lligades:

– teníem els cinc vídeos de literatura i el vídeo introductori per demanar l’ajut de la Generalitat enregistrats, però encara no disposàvem del disc dur (petita inversió que hem de fer) i per tant els teníem emmagatzemats en un sol ordinador (personal) i perquè arribés a la resta de l’equip s’havien d’utilitzat programes d’enviament en línia (mooolt lents). Ho vam fer amb Wee transfer. M’han recomanat el programa Mega, que és més ràpid,

– a partir d’aquí, Pau Castell, membre de l’equip organitzador, ja tenia experiència en edició de vídeos i va començar a treballar amb el vídeo introductori, que podeu veure aquí, però encara no es tracta del vídeo promocional, que serà més breu i impactant. El podeu mirar amb subtítols o sense (trobareu l’opció a la part inferior del vídeo),

– vam reunir-nos per incorporar unes hores una becària d’edició de vídeos, que col·labora en diversos MOOCs de la UB i que té accés a la plataforma Coursera. Això implicava tenir disponible un espai (la seu de l’IRCVM), un ordinador i els programes Camstacia i Photoshop perquè hi pogués treballar, a més dels vídeos. (Nota: inversió en la llicència dels programe, tot i que mentre arriben, Camstacia té una llicència gratuïta d’un mes per anar-hi treballant). Al període de proves que vaig fer pel meu compte, amb efecte Chroma inclòs, havíem usat Adobe Suite. Val a dir que els espais de despatx a la universitat van molt buscats, però la solució ha estat bona i ara C. D. ve a treballar uns quants matins a la setmana. Atès que com a equip també fem molta feina a casa, això va significar assignar a la becària una cap directa dins del nostre MOOC, perquè treballessin juntes i tingués algú de l’equip com a referència, a més de la coordinadora. Així, Joana Palau treballa amb ella com a mínim un cop a la setmana i està aprenenent edició de vídeos per avançar més ràpid i per al moment en què no disposem de becaris. Abans de començar a treballar, també li vam enviar els guions dels vídeos, el pla docent i està interessada a venir a la gravació dels dos vídeos optatius del mòdul sis, que farem la darrera setmana de juliol,

b) d’altra banda, hem preparat els documents per a l’ajut del MOOC, el termini del qual s’acabava el dia 7, però finalment es va ampliar fins ahir. La memòria és un document extens, per això més val que si voleu demanar-lo, hagueu començat a treballar-hi abans perquè us demanarà materials que ja tindreu elaborats, com el pla docent en anglès. Ara el procés té diverses fases i ens n’aniran informant. L’import màxim que es pot demanar per MOOC són 8000 euros i, tot i que treballem a cost de producció, amb poques despeses i de manera molt autosuficient, els conceptes per als quals hem demanat l’ajut són tan necessaris com comptar amb serveis de traducció/correcció, suport informàtic durant la impartició del curs o pagar les il·lustracions que acompanyen els nostres vídeos, que estan concebuts amb aquest disseny en ment.

Aquest mes de juliol encara treballarem i a l’agost ho farem cadascú pel seu compte, perquè l’1 de setembre hem fixat molts terminis de lliurament i els mesos de setembre i octubre treballarem molt en els guions de nous mòduls i en l’enregistrament de vídeos. Ja tenim el calendari del curs que ve enllestit (ens ha anat bé que la beca també ens obligués a tenir-ho a punt) i les graelles de l’Excel que hem usat per a les tasques d’aquest curs estan gairebé verdes, senyal que ho hem anat fent tot!

Si sou del meu equip no us despisteu, ens queda l’enregistrament dels dos vídeos optatius del mòdul 5, el lliurament de certificats als participants del mòdul 5 i començar la gestió de les autoritzacions de drets intel·lectuals i d’imatge abans de tancar el curs!! De moment tenim els guions dels mòduls 2 (màgia popular) i 6 (objectes màgics, Història de l’Art) també força avançats, hem començat els contactes amb els moderadors dels fòrums i ja m’he llegit les instruccions de com penjar els materials a Coursera!

A més, el 15 d’agost Noemi Barrera em prendrà el relleu (ja té tots els materials i àudios-resum de les reunions fetes fins ara), també aquí al blog, i jo faré una supervisió més general de dues hores de dedicació setmanals. I vosaltres, com teniu els MOOCs que esteu preparant?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s